lauantai 27. joulukuuta 2008

Aika kuluu vaikka en mitään tee...

Viime päivät olen ollut täysin muissa maailmoissa kun netissä törmäsin yhteen mielenkiintoiseen pokeripeliin (onneksi pelataan leikkirahalla :D) jota olenkin sitten synnillisisen paljon pelannut. Eilenkin meni aivan yömyöhään ennen kuin vasta "pääsin" jotenkin nukkumaan. Pelissä on paljon minuun iskeviä asioita: heppoja, miehekkäitä miehiä vastustajina, matkustelua ja tietenkin mahdollisuus olla koko maailman kunkku.. :D


Pari päivää sitten valmistin taas hamsi-kalaa. Päivällä käytiin kävelyllä rannalla ja päätimme vierailla myös lähellä olevalla kalamarkkinoilla. Hamsi oli 4 YTL/kilo perattuna joten ei paha. Olivat vielä isoja ja todella maukkaita.

Koin taas ihanan kalakomedian kun seurasin mieheni liikkeitä kalaa ostettaessa. Mieheni kun ei voi millään tavalla koskettaa kalaa tai halua sitä lähelleen, koska inhoaa sen hajua. Kalakauppiaalta minä sitten sain ottaa heti kalapussin sekä vaihtorahat, mieheni irvaillessa inhosta vierestä. Kuulema ne kolikotkin on saastuneita kalan hajusta :D Kotiin asti kala pysyy visusta uloimmaisessa kädessäni, en saa nostella sitä mitenkään hajuetäisyydelle. Heti kalan paiston jälkeen minun on pakko desinfioida koko keittiö hajun poistamiseksi. Ylläni olevat vaatteet menee tietty vaihtoon sekä kalanjätteet lähtevät HETI ulkoroskikseen. Koko illan pitää luonnollisesti tuulettaa keittiötä jottei mitenkään jäisi selväksi että talossa on ollut kalaa :D Mieheni mielestä kala pitää myös "naamioida" erilaisen marinoidien sisään ettei se kalan maku olisi vahva, sillä hänhän ei sitä silloin söisi. Tietty :D Kyllä on välistä vaikeata asua tuollaisen inhokin kanssa... :D


Mukavia asioita on myös tapahtunut....

Ensi viikolla vaihtuu vuosi ja päätimme kutsua meidän ystäviä uuden vuoden aatoksi meille "juhlimaan". Tänään ostettiin jo vähän suolaista naposteltavaa, kotona on viiniä ja vodkaa. Vielä ehkä ajattelin ostaa bingo-pelin (perinteisesti pelataan aina uutena vuotena täällä) sekä pienet lahjat. Turkissa tulee yleensä uuden vuoden aattona todella hauskoja ohjelmia telkkarista joita on yhdessä kiva seurata. Turkkilaisten (kait?) tapojen mukaan uuteen vuoteen pitää siirtyä punaiset pikkarit jalassa, ne kuulema tuottaa onnea tulevalle vuodelle :D Täällä onkin punaista pöksyä myynnissä jokaisessa kadunkulmassa. Pöksyjen lisäksi on punaista yöpukua, alusvaatesettiä, rintaliivejä, kaikki tietenkin punaista :) On ainakin varma että ne tuovat onnea naimisissa olevien naisten aviomiehille ;)


Tammikuun lopulla, mieheni lomalla, suunnittelemme menoa Istanbuliin muutamaksi päiväksi. Miehelläni olisi siellä pari työasiaa ja samalla tavattaisiin ystäviä. Mitä parasta, minäkin pääsen Istanbulin kauan kaipaamilleni katumarkkinoille, joten täytyy varmaan isoin matkalaukku ottaa mukaan :D Ollaan jo alustavasti päätetty että lähdetään mutta tietty asiat pitää sopia ekaks mieheni työn suhteen sekä ystävien, joiden luokse oltais menossa oleskelemaan. Voi olla että jotkut lähtevät muualle lomaksi, suurin osa kun opettajia ovat. Mieheni työnantaja Istanbulissa (lisätyöt, interet-juttuja) on tarjoamassa lentolippuja miehelleni, joten ehkä me joudutaan vaan maksamaan minun lippuni. Seuraavien päivien aikana kaikki varmasti selviää :)


Tässä muutama meidän ottamamme kuva rakkasta Istanbulistamme:





Istiklal-kadun ihmisvilinää
Sultanahmetin moskeijan ovelta kuvattu Hagia Sophian museo



Lempikahvilastamme (oli joku lähetystyökahvila) Istiklal kadulla ylimmässä kerroksessa otettu valokuva



Mitä tapahtui tänään?


Tänään heräiltiin vasta klo 12, joten aamupalan jälkeen klo oli 13.30! Nopeasti lähdettiin ulos, ajettiin ihan Mezitlin rannalle asti, jossa kävelimme hiekkarannoilla. Seurasimme kalastelijoiden puuhia, söimme eväitämme ja puhuimme suhteestamme. Aivan ihanaa oli! :) Paluu tehtiin Kipan kautta, josta taas lähti mukaan aivan liian paljon kaikkea :) Illalla syötiin manti-ruokaa ja syötiin täytekakkua, joka kipasta ostettiin. Taivaallista. Huomenna on taas lomaa, en jaksaisi odottaa :)

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille. Minä katoan suihkuun..

16 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

mina pelailen paljon netista lataamiani puzzle peleja.ja myös pc-peleja.menossa on nyt harry potter azkaban.sims on yksi suosikeistani.mutta cd:t ovat suomessa. aionkin antalyasta ostaa uusia.
olipa mukava kalajuttu. tykkaan hamsista.mutta kylllahan kalasta hajua tulee sita vamistettaessa. ja se haju ei haihdukkaan nopeasti. turkkilaisethan paistavat kalat yleensa ulkosalla.mina polttelen kynttilöita,niin haju haihtuu nopeammin.kiva,etta paasette kaymaan istanbulissa. olen ollut siella vain lentokentalla ja esenerin bussiasemalla.
kivaa sunnuntaipaivaa teille.

Unknown kirjoitti...

sateenkaari: Ihanaa kuulla etta sinakin pelailet. Minulle tuli aika norttimainen olo kun luulin etta olen ainoa nainen joka varmaan koko paivan pelaa tietokonepeleja :D
Minakin ajattelin paistaa ulkona mutta se savusumu plus sen haju saivat paani sarkemaan joten en viittinyt itseani kiduttaa enempaa. Kiitos tuosta kynttilavinkista!! :) Seuraavalla kerralla aion minakin sita kokeilla.
Hyvaa sunnuntaita myos sinnepain :)

Sateenkaari kirjoitti...

juuri noitten puzzlepelien pelaaminen on hyvaa aivovoimistelua.korttipeleja en niinkaan tykkaa pelata. mahjong on suuri suosikkini myös.jos rekisteröidyt esim xihalife nimiseen juttuun,niin voit sielta imuroida peleja,joita saa pelata ilmaiseksi tunnin. sen jalkeen voit ostaa pelin.mutta mina en ole viela ostanut omaksi yhtaan.ostan pc-peleja silloin tallöin.

mizyéna kirjoitti...

En ole koskaan pelannut mitään pelejä netissä mutta lasten kanssa on viime päivät menneet kivojen lauta ja muistipelien parissa :)

Huvitti tuo kalainhotus :D Mä avaan keittiön oven takapihalle auki ja laitan liesituulettimen täysille kun paistan kalaa koska en tykkää hajun jäävän kotiin mutta ihan noin paljon en sitä hajua inhoa :D

Elegia kirjoitti...

Minäkään en harrasta nettipelejä (mitä nyt joskus jotain pieniä naamakirjassa), mutta mies pelailee joskus pokeria (rahasta, mutta ei suurin panoksin).

Kuulostaa mukavilta nuo teidän uudenvuodensuunnitelmat sekä tietty tammikuun loma. Toivottavasti pääsette Istanbuliin ja otat paljon kuvia (ja laitat niitä tänne meidänkin iloksi!). :)

Jael kirjoitti...

Jotkut kalat voi kyllä haista aika pahalta paistettaessa ja jotkut taas ihan hyviltä. Mutta raaka kala ei kyllä koskaan tuoksu oikein hyvältä.

Mitä peliä pelasit, heti kiinnostuin ;-)

Kiva kun löysit lennon Suomeen ja vielä noin edullisesti, mäkin aina täältä lennän Lufthansan kautta yleensä kun se aina melkein on halvin.Muuten menisin mieluummin muulla lentoyhtiöllä, koska inhoan Frankfurtin lentokenttää!

Toivotan teille oikein kivaa uudenvuodenjuhlaa ja hyvää Istanbulin matkaa!

Unknown kirjoitti...

sateenkaari: Kiitos vinkistasi :) Mina en yleensa osta mitaan peleja vaan imuroin niita netista. Nettipohjaisia peleja on myos kiva selailla kun on tylsaa. Esim. Bushia oon kaynyt kengittamassa :D

Marita: Kavaisinkin blogissasi kurkkaamassa, ihania pelihetkia on teilla ollut :) Minakin tykkaan pelata yhdessa mieheni kanssa, mutta yhtaan lautapelia ei ole meille viela siunaantunut.. :( Esim rakastan monopolia mutta taalla se maksaa 60 YTL! (30 EUR) Tosi kallista.

Elegia: Varmasti otetaan paljon kuvia. Niita on kylla jo ennestaan useita satoja, joten varmasti jonkinlainen kuvaraportti on tulossa ;)

Yaelian: Olet oikeassa kalojen suhteen, jotkut haisevat. Mutta mieheni on allerginen KAIKELLE mahdolliselle kalanhajulle :)

Pelasin sellaista pelia kun Governor of Poker :)

Lufthansalla oli tana vuonna joku tosi kiva tarjouskampanja joka on varmasti halvin koskaan. Sitahan piti heti hyodyntaa.
Minakaan en kovin tykkaa Frankfurtin kentasta (olen siella jopa ollut opintomatkalla Lufthansan opetus-seka lentohuolto alueilla), liian iso ja monimutkainen. Onneksi pysahdyn siella vain menossa. Paluu on Munchenista: pieni ja selkea :)
Hyvaa alkuviikkoa ja uutta vuotta sinne Israiliin myos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen seuraillut jonkin aikaa blogiasi hyvin kiinnostuneena, silla olen kihloissa turkkilaisen miehen kanssa joka on myoskin opettaja :) Han on Istanbulista jonne olen nyt menossa tammi-helmikuun vaihteessa olevana koulun loma-aikana. Blogiasi on ihana lukea, tykkaan kovasti!

Unknown kirjoitti...

anonyymi: Tervetuloa blogiini ja kiva kun kommentoit. Kiitos myos kauniista sanoistasi :)
Olet suoraan sanottuna samalla tiella kuin minakin :) Onko miehesi opettaja julkisissa kouluissa? Olemme naemma myos Istanbulissa samaan aikaan. Missa pain oleskelet silloin? Me ollaan varmasti Zeytinburnussa (en tieda tunnetko Istanbulia kovin paljoa).

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka tiemme on teihin verrattuna viela alkutaipaleella, on todella ilahduttavaa lukea kuulumisianne! Suurin unelmani kun on menna rakkaani kanssa naimisiin ja asua Turkissa :)

Tuleva mieheni on julkisessa koulussa opettajana. Zeytinburnu kuulostaa tutulta edellisilta Istanbulin reissuilta, me olemme Bagcilarissa. Lasketaan jo paivia :)

Maria

Unknown kirjoitti...

Maria: Todella kiva kuulla suhteestanne :) Toivon etta tekin saatte onnellisen lopun. Turkissa asuminen on suuri haaste, mutta voin taysin sydamin sanoa etta elamani parhaat ajat olen taalla viettanyt. Aiotteko te asua Istanbulissa tulevaisuudessa? Bağcılar on myos kiva alue, Zeytinburnun vieressa. Zeytinburnu on se ratikkojen paatepysakki :) Jos haluat kirjoitella enemmankin sahkopostitse, osoitteeni on heli.kesenci@gmail.com .

MaaMaa kirjoitti...

Olen palanut blogimaailmaan ja arkeen muutenkin. Onnea SUOMIloman järjestymisestä! Ihanaan alkukesän aikaan pääset nauttimaan suomesta! Ja noin pitkästi! AH ihanuutta! :)
Uuden Vuoden Istanbul matka kuullostaa myös kivalta- toivottavasti järjestyy. Mäkin haluan joku päivä reissata Istanbuliin; vaikuttaa upealta kaupungilta. Hani on sielä tainut käydäkin joskus monia vuosia sitten, kun asuivat Turkissa.

Kalahajukammo on myös hanilla. Itseasiassa se ei edes syö kalaa muutakuin sushissa :D Mä voi kokata itselleni kalaruokia vain jos hani on jossain ulkosalla ja talo pitää tuulettaa tarkasti ennenkuin hani voi palata... :D

Terkkuja teille ja kivoja vuoden viimeisiä päiviä!:)

Unknown kirjoitti...

Maamaa: Ihanaa kuulla myos sinusta! :)
Missapain miehesi on taalla asunut? Ja saanko udella miksi? Oliko han taalla toissa? Suosittelen ehdottomasti Istanbulia teidan reissulistaanne. Todella mahtava paikka :) Parhaat ajat siella vierailuun on juuri huhti-touko-kesakuu tai syys-lokakuu. Ei ole hirvea helle vaan ainoastaan kuuma :D Tammikuussa saat tulevat olemaan tosi huonot mutta taas suomalainen sisu saa nostaa paataan, perkele...mahan markkinoille menen vaikka sataisi vanhoja mummoja :P

Sun miehellasi on mielenkiintoinen kalasuhde kun ainoastaan sushia syoda...sehan on RAAKAA kalaa :D Siina jos missa se kalan maku on esilla....

Rentouttavaa vuoden loppua sinnekin pain :)

MaaMaa kirjoitti...

Hani on asunut Ankarassa pikkupoikana muutaman vuoden, kun isansa oli siela toissa. Hani oppi turkin kielenkin, mutta on jo unohtanut sen. Muita asioita kylla muistaa Turkki-vuosistaan :) Ja hanin vanhemmat aina puhuvat innosta hehkuen muistoista Turkista, todella rakastivat asua siela :)
Ma olen kaynyt kymmenen vuotta sitten paivaretkella Kosilta Bodrumiin, muuten en ole Turkissa ollut. Mutta hanin ja perheensa jutut ja te turkin bloggaajat on saanut mun mielenkiinnon nousemaan lujasti! Ehdottomasti tullaan joku paiva 'teille' :)

Joo toi kalajuttu on ihan outo! Tosin kun kala on ihan tupituore, kuten sushissa, niin ei se haise kalalle. Hanin mielesta kypsytetty kala haisee enemman. Voin kuvitella, etta silakkapihvi-hajuvesi ois hanin painajainen! :D

Unknown kirjoitti...

Maamaa: Vau! Kiva kuulla miehesi elamasta taallapain. Toivon suuresti etta tulette myos tannepain vierailemaan. Istanbulin historia, Kappadokian kiviluolat/muodostelmat seka Antalyan hiekkarannat teidan on pakko kokea :) Ja olette myos aina tervetulleita tanne Mersiniinkin :) Meilla on ovet aina avoinna.

Siinapa on sulla hyva synttarilahja vinkki: kala-hajuvesi :D Onhan ne jo tehnyt hampurilaisilta tuoksuvan eudetoiletin (todella mielenkiintoinen) joten miksei seuraavaksi kalapihvi? :D Mina myos heti ostaisin pari pulloa...hyva rangaistusmetodi.

MaaMaa kirjoitti...

:D rangaistusmetodi: kalanhajuvesi! :D ...vois kulmakunnan kissat häiritä :D

>