sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Helppo tiramisu

Tämän herkun ohje on myös jäänyt antamatta. Pyydän anteeksi sitä odottaneilta.

DSCF9306

Tarvitset:

* Valmiin keskeltä halkaistun täytekakkupohjan (peruspohja)

* lasillisen vahvaa kahvia

* pieni loraus konjakkia

* Puoli litraa maitoa

* 3 munankeltuaista

* 2 täyttä rkl vehnäjauhoja

* 1 täysi rkl maissitärkkelystä (perunatärkkelys sopii kait)

* 2 pussia vaniliinisokeria

* 2 dl sokeria

unohtui: * 1 pkt (200gr) normaalia perussulatejuustoa (labne turkiksi)

* päällystämiseen kaakaojauhetta (ei juomajauhetta)

Aloita kakkupohjan kostuttamisella. Sekoita kylmään lasilliseen vahvaa kahvia (murukahvi sopii hyvin) loraus konjakkia (voi olla ilmankin). Irrota kakkupohjat toisistaan varovasti ja kostuta kummatkin pohjat kahvilla.

Siirrytäänpä sitten täytteen valmistamiseen.

Laita kattilaan maito, siihen munankeltuaiset, jauhot, vaniliinisokeri sekä sokeri. Sekoita kunnolla välttäen paakkuuntumista. Jos paakkuja syntyy niin suosittelen tehosekoittimen käyttöä.

Sekoita tärkkelys pieneen tilkkaan vettä ja lisää sekin kattilaan. Lämmitä seosta kokoajan sekoittaen niin kauan kunnes se paksuuntuu ja muuttuu vanukasmaiseksi. Lisää seokseen sulatejuusto ja sulata se joukkoon sekoittamalla. Anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia.

Varovasti lisää seosta alimmaiselle kakunpohjalle tasaisesti noin 1,5 cm paksuisen kerroksen verran. Laita sen päälle päällimainen kakunpohja ja lisää loput seoksesta kakun päälle tasaiseksi paksuksi kerrokseksi. Ohut kerros vielä peittämään reunoja ja kakku on valmis.

Tiramisun on parasta pysyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua jotta se täysin jäähtyisi. Ennen tarjoilua ripottele kakun päälle kerros kaakaojauhetta.

Afiyet olsun!

7 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Olen aina luullut tiramisun valmistamisen olevan paljon työläämpää. Tätähän uskaltaa joskus kokeillakin :)

Leppoisaa vaalipäivää ;) (tai ainakin aikaa sen jälkeen!)

Pia kirjoitti...

Onpas herkullisen kuuloista ja näköistä! :)

Mitä tuo "kaksi pussillista vaniliinisokeria" on? Jos laitan esim. kaksi ruokalusikallista, niin meneekö ihan metsään?

Unknown kirjoitti...

Korjasin ohjetta, olin unohtanut lisata sen tarkeimman eli SULATEJUUSTON ohjeeseen!! :D

Susadim: Helppoa on ja tosi herkullista :) Eikun vain kokeilemaan!

Pia: taalla myydaan vaniliinisokeria aina pusseittain. Kaksi ruokalusikallista kuulostaa juuri oikealta maaralta (1 rkl/pussi)

Jael kirjoitti...

Tiramisu on aina hyvää! Mielenkiintoista,että teilläpäin sulatejuustoa kutsutaan labneksi;täälläpäin se tarkoittaa arabiaksi jugurttijuusto,jota käytetään täällä paljon,ja hepreaksi se on muotoutunut labaneksi.

MaaMaa kirjoitti...

namsmumsslurps :)

Mulla on sulle blogissani haaste, heli-keiju!

Sateenkaari kirjoitti...

KİİTOS,KİİTOS!Tasta ihanasta ohjeesta. Vesi tuli kielelle. Onneksi mies toi eilen illalla baklavaa.Saa jotakin makean nalkaan.

Unknown kirjoitti...

Yaelian: Jugurttijuustoa? Luultavasti tuo labne on täälläkin jugurttijuustoa, koska myös muitakin "sulatejuusto" lajeja on. En tiennytkaan edes jugurttijuusto nimisen juustotyypin olemassaolosta :D kiitos paljon tasta tiedosta!

Maamaa: Kiitos haasteesta! Teen sen heti kunhan vain ehdin/jaksan :)

Sateenkaari: Nam, baklavaa :P Meillä on munkkeja ja profiterolia odottamassa kaapissa iltaa :P

>