lauantai 24. tammikuuta 2009

Tulinen valkosipulipippurilevite/tahna :)

Näin tämän tahnan eilen telkkarissa yemekteyiz-ohjelmassa ja päätin sitä heti kokeilla aamupalalle, koska mieheni rakastaa juuri tämäntyylisiä levitetteitä.
Sitä voi käyttää leivän päällä tai mausteena ruokalautaselle, antamaan jymyä ruoalle :)

Tarvitset (tätä voi tietenkin tehdä vähemmän):

* 2 dl tulista punaista pippuria (jauhetta) (kirmizi pul biber)
* noin 1,5 dl öljyä (mieluiten auringonkukkaöljyä, aycicek yag)
* Maun mukaan 6-8 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
* Lisäys: pieni loraus balsamicoa. Tämä oli alkuperäisessä reseptissä mutta koska meillä ei ollut balsamicoa niin en sitä lisännyt. Balsamico lisätään ennen öljyä seokseen ja sekoitetaan uudelleen.

Laita pippuri astiaan ja ripottele päälle valkosipulisilppu. Sekoita. Kuumenna öljyä hieman hellalla. Lisää lämmin öljy asteittain astiaan, sekoitellen seosta välillä. Lämmin öljy edesauttaa valkosipulin tuoksun ja maun leviämisen koko seokseen. Valmis tarjoiltavaksi :) Ja oli kyllä tosi hyvää!! Jopa minäkin tykkäsin! :)

Tätä käytetään pieninä määrinä, mutta seos säilyy hyvin huoneenlämmössä myöhemmäksikin :)


Afiyet olsun! :)

5 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

en katsonutkaan eilen yemekteyiz-ohjelmaa. kiitti ohjeesta.mina en noin tulisesta tykkaa,mutta mies kyllakin.bulbiberia joka ruokaan systeemilla.

Jael kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä;tykkään sekä valkosipulista että tulisista pippureista! Kiitos ohjeesta:-)

Unknown kirjoitti...

sateenkaari: hyvää ruokahalua :) Meillä kyllä menee tämä levite tosi hyvin.

Yaelian: Tuo punainen pippuri on siis kuivatettua pippurijauhetta, sellaista hiutalemaista jota täällä Turkissa käytetään melkein joka ruoassa :) Toivottavasti maistuu!!

BLOGitse kirjoitti...

ja jos ei ole "hiutalemaista" niin mitas sitten voisi laittaa?
Taalla jauhomaisia pippureita/mausteita on yllin kyllin mutta "hiutaleisiin" en ole tormannyt...

Unknown kirjoitti...

blogitse: Voit tietenkin kokeilla jauhoisesta mausteesta tehtya, mutta en tieda minkalainen lopputulos siita syntyy. Taalla Turkissa kun tuo hiutalemiainen punainen pippuri on erilaista kun jauhomainen tulinen pippuri.

>