sunnuntai 30. elokuuta 2009

Hiukan epäonnea mutta loppu hyvin

 

DSCF0595 Raskausmuotia viikoilta 22+1 (huomenna on rv 23+0)

Viime viikolla äitini ja pikkuveljeni olivat meilä vieraina. He lähtivät aikaisin tänä aamuna viikon vierailun jälkeen. Oli tosi kiva saada heidät tänne ja he toivatkin ison läjän tarpeellisia vauvojenvaatteita sekä tarvikkeita. Sydämmelläset kiitokset myös teille kaikille ihanille sukulaisille siellä Suomessa jotka ojensivat kortensa kekoon!! Aivan mielettömän ihania vaatteita tuli, samoin kun paljon muumijuttuja kuten lakanoita sekä tyynyliinoja unohtamatta tietenkään Muumi- pehmoleluja :) Pitäähän vauvoilla olla jotain suomalaista :)  Sain myös mahtavan lukupaketin erilaisia vauva-kirjoja, neuvolan ohjekirjoja sekä suomalaisia lastenkirjoja. Pitääkin tästä ruveta opettelemaan lastenliiruja ulkoa että niitä voi sitten lapsille lauleskella.

Yksi erikoisimmista lahjoista oli meksikolainen Bola-koru (kuva alla). bola Tämä ripustetaan kaulaan niin että se on mahan päällä ja korun sisällä olevat “helmet” muodostavat liikkuessa vienon helisevän äänen jonka kuulema vauva kuulee kohdussa. Syntymän jälkeen samaista korua voidaan käyttää rauhoittamaan vauvaa (ääni jonka vauva muistaa kohdusta) sekä imetyskoruna, jota vauva voi sormeilla imettäessä. Mielenkiintoinen idea korulle täytyy sanoa ja olen kyllä sitä pitänyt :)  Kaikki apukeinot otetaan vastaan.

Teimme myös äidin kanssa joitain ostoksia vauvoille. Suurin osa hankinnoista on tehty nyt, pieniä juttuja tulisi ostaa. Kunhan lastenhuonetta saadaan parempaan kuntoon niin laittelen sitten kuvia tännekin! Plus tietty vauvojen ihanista vaatteista :)

Äiti ja pikkuveli joutuivatkin seikkailemaan hiukan yksin koska en pystynyt heidän kanssaan minnekään oikein mennä. Mieheni kierrätti heitä kyllä minne vain halusivat. Onneksi kodin lähellä oli vesipuisto sekä ranta jossa he kävivätkin useasti vilvoittelemassa sekä aurinkoa ottamassa. Ruskeina heidät lähetin takaisin Suomeen :) Tervetuloa vain uudestaan, oli tosi kiva saada teidät tänne!

                 **************************************************

Valitettavasti viikko ei sujunut ihan ongelmitta, sillä meidän keskiviikon normaalikontrollissa saatiin selvillä kaksi vähän huonoa asiaa. Ekaksi meidän tyttö oli valunut turhan alas kohdussa eli sen takia joudun olemaan yhä edelleen  varovaisin mielin. Lääkäri pisti myös minut NST-koneeseen mittaamaan kohdun supistuksia joita oli hiukan (asteikolla 5-10, yli 70 tarkoittaa synnytystä). Lääkäri pisti minut heti vuodelomalle kahdeksi päiväksi: perjantaina mitattaisiin uudestaan. Perjantaina yhä edelleen mittareissa oli pienen pieniä supistuksia ja täten lääkäri päätti sitten pistää minut suoraan tiputukseen. Tipassa sain nesteitä nestepuutokseen parin tunnin ajan ja sen jälkeen (myöhään illalla) pääsin kotiin. Heti lauantaina oli kuulema aamulla tultava uudestaan NST-kokeeseen. Lauantaina ei sitten supistuksia ollut joten lääkäri huokaisi helpotuksesta.  Jos ei taas supistukset ala (kivuttomat, koska en niitä koskaan tuntenut) niin parin viikon päästä mennään uudestaan kontrolliin.  Monet lääkärit ei varmaan mitään erikoista tekisi tässä tilanteessa sillä kivuttomat supistukset ovat normaaleja, mutta onneksi meidän lääkäri on tosi tarkka ja tietää kuinka tärkeä tää raskaus on meille.  Mitään riskejä ei oteta.

Kuukauden päästä isä on tulossa lyhyelle mutta ytimekkäälle vierailulle. Varmasti sitä ennen anoppi ja kälykin tulevat taas auttamaan. Ainakin katsotaan miten nää seuraavat pari viikkoa menee. Jos mulle taas tulee suppareita ja joudun tiputukseen niin sitten on parhainta että apu tulee ajoissa, koska joudun varmaan täydelliseen vuodelepoon. Tosin olo on nyt tosi hyvä, kiitos lääkärin antamien uusien lääkkeiden joidenka pitäisi pitää supistukset poissa sekä mun pitää ehdottomasti juoda lisää vettä! Olen parina viime päivinä juonut yli 3 litraa per päivä ja huomattavasti olo on parempi. Ehkä supistukset johtuivat juuri nestehukasta, joka tulee kyllä huomaamatta näillä keleillä. Tänäänkin on tosi hiostava ilma ollut koko päivän. Eikä mittari alle kolmenkympin ole laskenut koskaan.

Ensi viikolla alkaa myös mieheni koulu. Tiistaina hän joutuu aloittamaan ensimmäiset seminaaripäivät koululla, jossa kuulema tehdään juuri remonttia. Kiva. Onneksi heidän ei tarvitse siellä olla kuin pari tuntia per päivä ja tulla sitten takaisin kotiin. Ramadan juhlien ajan heillä on kait 10 päivän väliloma ennen koulujen virallista alkamista: 23 syyskuuta.

Hyvää alkavaa työviikkoa kaikille!

20 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

İhanaa kuulla sinusta.
Kun taalla on laakari tarkka ja hyva,niin on sita todellakin.Turvallista,etta tietaa olevansa hyvassa hoidossa.
On hyva,etta apujoukkoja pistaytyy aina valilla.
Malta sitten olla niin levossa,kun laakari on maarannyt.
Olen tuosta korusta kuullut joskus.Ja uskon kylla sen vaikutukseen.
ihana massukuva.
Vauvantarvikekuvia ja huonekuvaa odotellaan taalla naapurissa.
Halit sinne.

Marika kirjoitti...

Jaksamista loppuraskauteen!
Ei ole helppoa!
Keskimmäiseltä jouduin petiin suurin piirtein samoilla viikoilla ja loppuun asti, käytännössä sain ainoastaan nousta vessaan ja lämmittää ruuan mikrossa. Keskimmäinen syntyi onneksi 38+jotain päiviä.
Lukemattomat kirjat tuli luettua... ;)

Unknown kirjoitti...

sateenkaari: Laakarimme tosiaan on aivan mahtava ja luotan haneen taysin. Jotkut laakarit tekevat tallaisia kokeita ym. testeja rahan takia mutta meidan laakari ei ole koskaan meilta yhtaan maksua pyytanyt. Me ollaan vaan maksettu normaali poliklinikka-maksu 10 TL/5 EUR (joka maksetaan vain joka 10 paiva, 10 paivan sisalla toinen tai kolmas kontrolli on siis ilmainen). Kun kuuntelee mita summia Istanbulissa laakarit pyytelee niin huh huh. Pelkka synnytys kaksosilta voi maksaa jopa 2000 EUR! Meidan laakari sanoi etta korkeintaan 400 EUR joudumme maksamaan.

Unknown kirjoitti...

Marika: Ei tosiaan ole helppoa. Onneksi sinakin sait hyvat ohjeet ja vauvasi syntyi normaalisti :) Mekin toivotaan samaa ja lepailenkin nyt ihan taysin vaaka-asennossa suurimman osan paivasta. Vain iltaisin on pakko paasta parvekkeelle istumaan! :)

Susadim kirjoitti...

Haleja ja hyvää vointia toivotellen!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana masu kuva :)!Tsemppiä ja jaksamista sinulle ja pikkuisille,hienoa kun sinulla on noin hyvä ja huolehtiva lääkäri!


-Uppis-

MaaMaa kirjoitti...

Mainio keksintö tuo koru: varmasti siitä tulee hyvä "apu" sitten kun lapset ovat jo syntyneet, jos sen ääni rauhottaa lapsia :) (ja siinä on yksi ihana muisto lisää lasten aarre-arkkuun! ;))
Ihania tuliaisia olet Suomesta saanut: tottakai suomalaisen lapsilla pitää olla jotain muumijuttuja yms suomesta!! :))
Upea lääkäri teillä! Sitten vain otat todella rauhallisesti ja lepäilet, ollaan hengessä mukana ettei lisää supistuksia tule ennen sitä oikeaa H-hetkeä!
Masusi on aivan ihana tuossa kuvassa! Raskaus pukee sinue, olet todella kaunis!! :)

mizyéna kirjoitti...

Kivaa nähdä masukuva!!

Harmi kun tuollaista korua ei ollut kuopuksen raskausaikaan koska jälkeenpäin olen niitä usein ihaillut. Tosi kiva ja hyvä idea!

Toivottavasti vauvat pysyvät mahdollisimman pitkään kohdun lämmössä. Kärsivällisyyttä äidille viikkojen odotukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Geçmis olsun, toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

BLOGitse kirjoitti...

Kaunis vatsa sulla!
Karsivallisyytta ja jaksamista...

Anonyymi kirjoitti...

Heipå hei!
Olen "satunnainen kulkija" täällä blogissasi. Mukava lukea elämästäsi siellä välimeren rannalla. Itsekin rannikolla asunut ja siellä Turkissa synnyttänyt. Yhtä asiaa en "saa päähäni mahtumaan": tuon tulevan synnytyksen hinta? Miten se voi olla vain n 400 eur? Tavallinen alatie- synnytyskin maksanee, saati sitten jos olisi tarvis sektioon. Epiduraalipuudutukseen (jos sen haluaisit) tarvitaan anestesialekurin palveluksia, hekään eivät kai ilmaisia ole? Itselläni todella hyvä kokemus raskauden/synnytyksen suhteen Turkissa! Tsemppiä helteeseen, ja jaksamisia!
nim"Cirali"

ii kirjoitti...

Tosi kiva toi koru - pitää laittaa korvan taakse jos itse joskus sellaista tarvitsen. Ehkä se rauhoittaa ainakin äidin jos ei lapsia :)

Halvalta tosiaan kuulostaa tuo synnytysmaksu, kuuntelin juuri alkuvuodesta kauhulla Istanbulissa asuvien sairaalamaksuista (kävivät kaikki tosin yksityisissä sairaaloissa).

Veljen vaimo myös odottaa (Suomessa) ja on joutunut vuodelepoon melkein alusta saakka, raskasta on kuulemma pakkolepo, mutta lepäile siellä vaan rauhassa, kyllä se lepäily siitä sitten aikanaan muuksi muuttuu ;)

Unknown kirjoitti...

Susadim: Kiitos paljon!! <3

Uppis: Kiitos toivotuksista! :)

Maamaa: Kiitos vaan *punastelee* :) Kiva kun muistutit tuosta lasten 'aarre-arkusta'. Tosiaan tuo koru sopii sinne hyvin.
Taalla sita vaan lepaillaan viimeiset kolme paivaa taysin vaakatasossa. Ollaan mieheni kanssa tehty yhdessa ruoat ja muuten vaan annettaan kodin 'olla' :) Kuka sita nyt jaksaa aina olla siivoilemassa tai jarjestelemassa :) Pitaisi kyl joku paiva kayda ulkona ostoksilla mutta lepailen nyt ainakin aluksi kunnolla :)
Paljon haleja Dubliniin!

Mizyena: Kiitos paljon! :) Vaakatasossa lepaillaan ja lasketaan vaan paivia. Yritan keksia keinoja vaan jolla 10 viikkoa menisi vaakatasossa nopeasti. Ei niita taida kovin olla :)
Mullekin tuli ihan uutena ideana toi koru ja ihan kiva se kylla on :) Monet taalla sita on jo ihastellut ja ihmetellyt kun olen kertonut sen tarinan :)
Ehka seuraavassa raskaudessasi korua voisit kayttaa ;P

Karoliina: Kiitos paljon! :)

Blogitse: Kiitos!! :)

Cirali: Kiva kun blogissani kayt :)
Tuo synnytyksen hinta on noin alhainen johtuen mieheni terveysvakuutuksesta plus tietty Mersinin kaupungin edullisuudesta. Ilman terveysvakuutusta hinta varmaan nelinkertaistuu mutta valtion tyontekijoilla (mieheni opettaja) on vain tietty prosentuaalinen omavastuu maksettavana. Tietty synnytysbusiness on vapaata markkinaa jolloin jokainen sairaala (paitsi valtion tietty) voı pistaa oman hintansa synnytykselle josta sitten omavastuu lasketaan. Esim Istanbulissa ystavani synnytti kaksoset hienossa yksityissairaalassa ja maksoi omavastuuta 2000 EUR. Istanbulissa on kyllakin myos sairaaloita joissa maksaa 400 EUR omavastuu. Se on vain jokaisen oma valinta. Taallapain hinnat vaan ovat alhaisia. Seka kuulema keskoshoitokin on meille taysin ilmaista kun ilman vakuutusta se olisi 750 EUR per yo per vauva.

ii: Kiitos paljon :) mekin kaymme yksityissairaalassa mutta kuten jo Ciralille vastasin, taallapain on hinnat vahan erilaiset kun Istanbulissa.
Paljon voimia myos veljesi vaimolle vuodelepoon. Helppoa ei tosiaan ole mutta nyt on hyva levata kun ei sita myohemmin ehdi tekemaan ollenkaan :)

Sevda kirjoitti...

Hei!

Ikävää, että oli huolenaiheita raskauden suhteen, mutta helpottavaa kuulla, että nyt on kaikki paremmin. Toivottavasti kaikki menee hyvin jatkossakin.

Mukavaa että saitte vieraita ja paljon tuliaisia Suomesta! :) Jänn tuo koru; olen kuullut, että lapsi voi olla kiinnostunut jostakin kielestä/ tunnistaa sen, jos äiti on odottaessaan opetellut tätä kieltä. Yllättävän paljon kaikki mitä teet vaikuttaa heihin.

Minäkin palasin Suomesta 9 viikon jälkeen sunnuntaina. Nyt yritän taas totutella kiireiseen arkeen täällä.

Muista levätä hyvällä omallatunnolla ja juoda tosiaan paljon vettä! ;) Ja niin oletkin, hyvin kaunis! :)

Ellivelli kirjoitti...

Toivottavasti voit jo paremmin. Sinun blogiasi on kiva lukea. Tämä menee nyt kyllä ihan aiheen vierestä mutta kysyn nyt kuitenkin. Siskoni on lähdössä Turkin lomalle ensi viikolla ja mietin että olisiko turkissa jotain purkitettua hummus bi tahinaa jota voisi tuoda suomeen? Lähinnä mietin sitä, että se ei voi olla kylmässä kuljetettavaa ja jos voisit jonkun merkin kertoa että voisin muistilapun hänelle laittaa. Kiitos jos jaksat vastata.

Unknown kirjoitti...

Sevda: Tervetuloa takaisin kotiin. Voi olla aika vaikeaa kotiutua taas noin pitkan Suomi-loman jalkeen :) Varmasti Suomi-ruoka varastot myos taytit? :)

Tosiaan kaikki tuntuu vaikuttavan mita raskauden aikana teet. Esim mita syot voi vaikuttaa siihen mista lapset myohemmin pitavat. Erikoista mutta ainakin kertoo siita etta se vanhempien vastuu alkaa jo kohdusta.

Ellivelli: Kiva kun tykkaat blogistani :)
Tuosta hummus bi tahinasta. Taalla se on nimeltaan pelkastaan hummus. Sita myydaan yleensa valmiina isoimmissa marketeissa joko valipalatiskilla josta voit sita ostaa haluamasi maaran tai sitten kylmatiskilla valmiiksipakatuissa pakkauksissa. Sita kylla valitettavasti joutuu sailyttamaan kylmassa mutta jos siskosi esim ottaa mukaan kylmapussin seka vaikka yhden kylmakallen niin en usko etta mitaan isompaa vahinkoa Suomeen asti tapahtuu. Oletko kokeillut tehda sita itse? Taalta siskosi voisi ostaa kik herneita (nohut) seka tahin-tahnaa hummusta varten, nama kummatkin sailyvat ihan huoneenlammossa. Yleensa itsetehty on aina myos parempaa kun kaupan tuotteet. Merkeista en osaa sanoa valitettavasti mitaan...mutta isoista marketeista kuten Migros, Tansas loytyy hummusta varmasti.

Sevda kirjoitti...

Kiitos! Niin, kaipa tämän pitäisi jo tuntua kodilta... :) Joo, tai no, ostin tällä kertaa paljon sampoota, hammastahnaa ym. suomalaista... Ja xylitol-purkkaa ja vähän suklaata. :)

Mukavaa sunnuntaita!

Ellivelli kirjoitti...

Kiitos paljon neuvoistasi. En ole kokeillut tehdä itse mutta aikomus on kyllä ollut. Yllättäin löysin googlen kautta jutun jossa mainittiin suomalaisen firman uutuus tuotteesta eli hummuksesta jota saa kuulemma K-kaupoista!!!! Taidan lähteä etsimään silläkin uhalla, että voi olla pettymys :)

SaaraBee kirjoitti...

Olen uusi blogisi lukia.
Kaikkea hyvää sinulle. Odottelemme kuulumisia.

Marika kirjoitti...

Kuinkas siellä jaksellaan?
Toivottavasti kaik ok.
Jaksuja!

>